PICANTE

Latin / Borderline Cuisine
Latin / Borderline Cuisine
Latin / Borderline Cuisine

Dün akşam her ihtimale karşı şarabımı içmiş kırmızı etimi yemiştim. Amacım tahlil sonuçları ile canımı sıkıp, yemeğime içkime karışmaları durumunda son geceyi iyi değerlendirmekti :) Tüm sonuçlar olumlu çıktı. Kutlamak lazım hemen :) Bir kadeh şarap ve güzel bir yemek yeterli küçük kutlamam için. Uzun zamandır görüp bir türlü denemediğim bir mekâna daldım. Picante. Meksika mutfağı, bakalım görelim neler varmış. Fazla fotoğraf çekemedim zira şarjım bitti.

Peynirli Nachos ve bir mekânın değerlendirilmesindeki en önemli ölçütüm olan “t-bone steack” sipariş ettim. Nachos kısa bir süre sonra geldi. Bir kadeh kırmızı şarap da masamda fakat Angora olduğundan şüpheliyim. Şüphemi dile getirdim lakin Angora olduğu iddiasından geri adım atmadılar. Angora bu kadar güzel olamaz, olmamalı :) Ya uzun zaman havalandırmışlar ve böyle yumuşak bir tada bürünmüş ya da bu Angora değil :)

Peynirli Nachos beklentilerimden uzak ama lezzetli bir başlangıç oldu :) T-bone ise hayal kırıklığı yarattı. Az pişmiş isteğim yerine gelmiş diyebilirim ama etin ince kesilmiş olması sadece kemiğe yakın yerlerin az pişmesine diğer kısımların kurumasına sebep olmuş. Özetle çok lezzetli bulmadım, et pek tatsız tuzsuzdu. Sanki derin dondurucuda beklemekten güzel bir biftek olduğunu unutmuş ve sünger olmaya karar vermiş gibiydi :) Kuru kısımlarını bıraktım istemeyerek. Et seven biri olarak bende şaşırdım bırakmama ama az pişmiş değil kurumuş gibiydi bu parçalar. Tekrar ziyaret etmeyeceğim bir yer olduğuna karar verdiğime göre çalışanlara laf anlatmak ile zaman kaybetmeye gerek yok :) Şarabımızı bitirip kalkalım ufak ufak. Yinede Ortaköye uğrarsanız değişik lezzetler bulabileceğiniz hoş bir mekân olarak aklınızda bulunsun derim. House Cafe’nin tam karşısında, köşede hemen. Ortaköy’de beğendiğin neresi var derseniz. House Cafe’nin üstündeki iki gözdemi saymam gerekir hemen. Banyan ve Meditrina. Banyanda közde ahtapot tavsiye ederim. Meditrina ise şarap içmek ve İtalyan mutfağından lezzetler tatmak için uğranması gereken yerlerden.

[box type=”info”] Sanal alemde arattım, nedir bu “Borderline Cuisine” dedim. İlginç bir blog bulmama vesile oldu: Do You Like Borderline Cuisine?[/box]

Picantenin web sitesini de verelim: http://www.picante.com.tr

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir