ANFORA ZARİF SULTANİYE

Pamukkale Anfora Zarif

Öğlen atıştırmasında veya yemek sonrası tatlının, meyvenin yanına eşlik etme konusunda becerikli bir şarap. Hem minik hem sevimli :) Üstelik gayet makul bir fiyatı var. Zincir mağaza tabir edilen market raflarında dokuz liraya satılıyorsa bilin ki maliyet çok daha ucuzdur zira bu tür mağazalar üreticinin dostu mudur düşmanı mıdır ayrı bir tartışma konusu. Belirtmem gerek geçen sene içtiğim Zarifler daha bir zarifti. Bu sefer fazla tatlı geldi bana. Belki de meyvenin yanında yudumlanmasından. Şahsi fikrim bu şarabın küflenmiş tulum peyniri ile eşleştirilmesinden yana lakin benim bahsettiğim peyniri görünce masadan kaçacak çok insan var. Dolayısı ile klasik meyve ve tatlı ikilisinin arasına sıkışıp kalıyor. Bir başıma tüketeceksem illaki tulum peyniri ile kurtarılmalı. Buradaki kurtarmadan kastımız şarabı şişedeki esaretinden kurtarmak efenim :)
Anfora Zarif arka etiketinde verilen bilgilere göre üzümlerin bağda bekletilmesi ile yani bir nevi geç hasat ile tatlandırılmış. Şeftali kokusunun yoğun hissedileceği parantez içinde belirtilmiş lakin bana pek bir şeftali uğramadı. Önemle belirtmem gerek bu sefer beğenemedim lakin geçmiş yıllarda yaptığı prim sayesinde ısrarla takip etmeye devam edeceğim. Her faninin de tatması gerektiğini düşünüyorum. Zaten fiyatı pek makul, alınız tadınız. Şarap sevmeyen dostlar dahi bu şaraptan afiyetle içmekteler. Tulum veya diğer ağır lezzetli peynirler ile şahane gittiğini tekrar belirteyim efenim. Zarif konusunu burada kapatalım…
Sultaniye konusuna gelelim :) Tek üzüm Sultaniye olarak üretilmiş ve beğendiğiniz bir sek şarap varsa bana da haber verin. Henüz bizimkiler bir başına Sultaniye ile harikalar yaratamadılar. Narince ile ortaya konulanlar mükemmel. Umarım birileri yabancı üzüme kafa yormayı bırakırda memlekette bolca bulunan Sultaniye’nin de kendini gösterdiği özel bir lezzet sunar bize. Aslında çok güzel tatlı veya yarı tatlı şaraplarda başarı ile yer alıyor. Harman üretimlerde de teşviki mesaide olduğu üzüme omuz verip yukarılara taşıyor lezzeti amma velâkin bizden biri bir cinlik yapıp bu üzümün güçlü ve zayıf yönlerini yerinde kullanarak Türk Şarapçılığı’na imrenilecek bir lezzet daha katsa fena mı olur? Âlâ olur efenim âlâ olur :) Zarif buna güzel bir örnek aslında ama hem güzel olsun hem de memleketin toprağından bir takım hususiyetler taşısın hem ucuz olsun hem nefis olsun hem de şişelerce içsem de sarhoş etmesin. Zor efendim zor, şarap üreticisinin de işi zor :) Afiyetle…

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir