DALIA BEACH CLUB

Kilyos / Dalia Beach Club
Ahtapot gayet başarılıydı...
Ahtapot gayet başarılıydı...

Dalia Beach Club
Neden Dalya Plajı değil? Neden ama? Her neyse efenim, takılmayalım adına. Mekân güzel, gittik gördük. Dalia malia idare ediyor işte, beach club mı? Evet diğerlerine benziyor. Kilyos’dakilerin hepsi birbirine benzemekte, değişen sadece ziyaretçileri. Kiminde sakin aileler kiminde koşturan zıplayan, yerinde duramayan gençler var. Dalia’da her ikisini de bir arada görebiliyoruz. Biz balık rakıya niyetlendik atladık gittik. Kasım ayında plaja gidersen denize girmeden gelirsin elbette :) Hoş yazın gittiğimizde de suya atlamak gelmedi içimden nedense.
Yazımı yazarken bir yandan göz atayım diye açtığım web sayfaları, eşsiz müziğinin kapatılamaz olması sayesinde ziyadesi ile laf işitti benden: http://www.clubdalia.com İncelemeden “Haddi len…” nidası ile terk eyledim siteyi :) Lütfetmiş gelmişim sitenize, hın nı nı nııı nıııı dinlemek zorunda mıyım? Roka salatanız, ahtapotunuz ve Lüferiniz nefis olabilir ama sitedeki müzik iğrenç efenim.
Konuyu fazla dağıtmadan, mekâna ulaşımın oldukça kolay olduğunu belirteyim. Biz Maslak tarafından ulaştık lakin Sarıyer’den de gidebilirsiniz. Maslaktan Kilyos yolunu izleyin, Demiciköy tabelalarını takip ederken yolda DALIA BEACH yazılı yeşilimtırak tabelaları göreceksiniz. En azından biz gördüğümüzde belirgin ve yeşilimsi renkteydiler :) Yol keyifli geçti, arada kenara çekip çiçek böcek peşinde koştuk. Tuhaf bitkilere şaşkınlık ile baktık :) Geniş otoparkına park edip gözümüze kestirdiğimiz deniz gören bir masaya yerleştik. Önce birer kadeh rakı hemen akabinde beyaz peynir ve kavun istedik. Patlıcan ezmesi varsa şahane olur dedik velhasıl varmış :) Hemen geldi içkimiz mezemiz… Buralarda lezzetli olan odun ateşinde pişirilen Trabzon ekmekleri de kızarmış olarak gelince değmeyin keyfimize durumu oluştu. Başladık içmeye, balıklardan Lüfer ızgarayı tercih ettik elbette. Klasik olarak sarıkanattan hallice, Lüfer olmaya aday balıklarımız geldi. Tamam, lezzetliydi ama kim Lüferi lezzetsiz yaparsak tepelemek gerekir zaten :) Yanında gelen kırmızı soğan ve roka ekstra puan vermeyi gerektirir o başka. Artık balık servisinin değişmezi olan kırmızı soğanı rokayı bile masada görmek sevinç kaynağı olmaya başladı ya, vay halimize yani :) Roka salatamız da adabı ile hazırlanmış öyle üstüne mısır eklensin türlü süslemeler yapılsın durumu yok neyse ki :) Hepsini yedim yuttum elbette :) Ahtapotlarda beklemediğim şekilde lezizdi. Asıl şaşkınlığı sigara satışı yapan insan yaşattı diyelim ve konuya girelim :) Eski öğretmenmiş, yıllardır burada sigara ve puro satarmış… Ben sigara kullanmam lakin güzel bir puroya nadiren hayır derim. İnanılmaz gelecek ama adamın elindeki küçük tablada Cohiba çeşitlerinin hepsi var diyebilirim. Diğerleri pek ilgimi çekmedi lakin Cohiba Siglo VI ile göz göze gelince duramadım. Kilyos Demirciköy civarında Dalia Beach Club diye bir yerdeyim, rakı balık yemişim, puro içmek için gerekli sukunete, huzura kavuşmuşum ve ilahi adalet bana Cohiba göndermiş, olacak iş mi? Purolar beklediğimden daha iyi  muhafaza edilmiş, rutubeti tam kıvamında. Üstelik pek kibar bir sunumu var :) doğru şekilde kesip hemen yakmamıza yardımcı bile oldu sevgili hocamız :) Bir iki nefes çekince dayanılmaz kokusu sardı çevreyi. Kalabalık yerlerde puro içmemeye dikkat etsem de açık havadayız nasılsa diye kendimi kandırdım.  Kilyos civarında eski tarih öğretmeni, yeni tütün pazarlamacısı bu beye tesadüf ederseniz çekinmeden alışveriş yapabilirsiniz. Lakin hemen hatırlatayım, daha önce Cohiba almadıysanız fiyatta anlaşmadan puronuzu yakmayın :)

Yemek sonrası sahilde şöyle bir tur attık, keyifli oldu tavsiye ederim. Yazın gelelim temennisi ile mekândan ayrıldık… Bu kadar rakı bizi kesmez balık zaten küçüktü, ara bakalım bizimkiler neredeymiş :)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir