BAKÜS ŞARAPÇILIK BUTIK TİRİLYE BARİK 2008

Baküs Şarapçılık Butik Tirilye Barik 2008
Baküs Şarapçılık Butik Tirilye Barik 2008

Uzun süredir yazmak istediğim bir şarap. Bolca tüketip tekrar aldıklarımdan… Yazının başlığı sizin de kafanızı biraz karıştırmadı mı? Baküs? Butik? Tirilye? Hemen aydınlatayım. Baküs Şarapçılık Butik adı altında üretim yapmakta. Bizim memlekette hobiden üretime geçen süreç sağlıklı işlemiyor zira serde Türklük var. Hele bir şarabı yapalım da gerisi kolay. Konuyu daha fazla uzatmadan şarabımıza geçiyorum. Yakın zamanda şarap üreticilerimizin markalaşma yolunda yaşadığı sıkıntılarla ilgili ahkâmlar kesiyor olacağım :) Yeri gelmişken haber vermiş olayım. Bu yazıyı okuduğunda söz konusu yazıya verilmiş bir bağlantı göremiyorsan henüz yazmamışımdır.
Evet, efenim uzatın bakalım kadehleri :) çekinmeyin bol miktarda içebilirsiniz zira fiyatı pek makul. Hain bir tekel bayi tarafından etiketlenmemişse Angora ile aynı diyebiliriz. Üstelik şu günlerde sayısı giderek artan butik üreticilerimizin çok azından bu fiyata şarap temin edebilirsiniz. Adını şarap tanrısı Baküsten alan üretici fiyat kalite oranını başarı ile yakalamış. Tanrı adı taşımak zor iş azizim :) Fiyat konusunda sergiledikleri bu başarının uzun zamandır piyasada olmalarından kaynaklandığını düşünüyorum. Umarım diğer butik üreticilerde kötü tecrübeler yaşamadan Baküs’den etkilenirler. Bakınız konuyu yine dağıttık. Bu arada şarap bittiyse ikram edebilirim :) Gördüğün gibi rengi güzel. Hemen belirteyim ben bu renk işine hiç takılmıyorum. Kısaca renk güzel, kadehte güzel duruyor :) 

Baküs Şarapçılık Butik Tirilye Barik 2008
Baküs Şarapçılık Butik Tirilye Barik 2008

Şişe etiketine kondurulmuş “barik” ifadesi şarabımızın bir süre meşe fıçılar ile teşviki mesaide bulunmuş olmasından kaynaklanıyor. Talaş suyu içtiğinizi düşündüren şarapları seviyorsanız beklentilerinizi karşılamayacaktır. Yani benim sevdiğim gibi. Ey şarap sever, bak biz bunu meşe fıçılara koyduk diye her kadehte bağırmıyor. Üzümlere gelince durum biraz karışık zira Boğazkere, Merlot, Cinsault yani bizim Şensu ve dahi Cabernet Sauvignon bir araya gelmiş. Ortaya çıkanda meşe fıçıya rağmen sofra şarabının ötesine gitmemiş doğal olarak. Zaten böyle bir beklentiye girmek yanlış olur. Baküs takdir edilesi bir şekilde Boğazkere’yi Diyarbakır’dan temin etmiş. Umarım her üretici bizim üzümleri bölgesinde üretmeye veya yerinden temin etmeye özen gösterir. Butik Tirilye Barik 2008 fiyatına oranla fazlasını almanızı sağlayan özlediğimiz şaraplardan. Bizim mutfağın yemeklerine, ızgara etlerine keyifle eşlik eder. Pizza ile geçiştirilen akşamlarda da kimliği ile göz doldurur. Neden göz doldurur diyorum? Çünkü üretimin arkasında bir şarap sever bulunuyor ve Melih Karaer ısrarla “Butik şarap üretiyorum. Şaraphaneme asla fabrika dedirtmem!” diyor. Zaten şarap fıçılarının arasında bacak bacak üstüne atmış, elinde şarap kadehi ile keyifle poz verdiği fotoğrafı gördüğümde bir kadeh nefis şarap içmiş kadar olmuştum :) Baküs sizinle olsun efenim.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir