TRATTORIA DA ROSARIO

Aaa içinde ekmekler var, pizza hut sarımsaklı ekmeğinden...
Aaa içinde ekmekler var, pizza hut sarımsaklı ekmeğinden...
Aaa içinde ekmekler var, pizza hut sarımsaklı ekmeğinden...

En iyi ikinci İtalyan restoranı seçilmiş, pizzalar çok büyük ev yapımı makarnalar nefismiş. Mutlaka denenmesi uğranması gereken bir yermiş. Garsonlar İtalya köylüsü gibi giyinirmiş…

Sanırım bunların hepsi beş yıl önceymiş zira gittim gördüm yerinde ziyaret ettim. Anlatılırken ağız sulandıran dillere destan ekmek sepeti şahsi fikrimce beklenmedik lezzetler sunmuyor. Dünden kalan ekmeklerin üzerine sürülmüş bir takım soslardan ve muhtemelen bizim masadan önce bir kaç masaya daha konuk olmuş hamurdan mamul kaptan başka bir özelliği yok bence. Devasa denilen pizza makul boyutlarda ev yapımı makarna normal lezzetteydi. Kuru bonfile denilen lezzetli şeyler daha fazla karamsarlaşmamı engelledi. Şaraplı bir akşam yemeği için gelen hesap gayet makuldü. Abartıldığı gibi korkunç pahalı bir yer değil. Bir iki yıl önceki gibi iştahım yerinde olsa hesap yükselebilirdi elbette ama o zamanda dört kişilik yemiş olurdum :)

Tatlılarını kahvelerini filan merak etmedim, yerel İtalyan kıyafetli garsonlarımızda sıradan bir mekândakileri aratmadılar. Şarap kadehini tepeleme doldurmaları hoşuma gitti zira ben sofra şarabını su gibi içerim. Ama benim gibi istisna bir içiciye her zaman rastlanmaz şarap kadehi de tepeleme doldurulmaz. Öyle şişenin boynuna kırmızı kurdele bağladık diye servis mükemmel olmuyor :)

Efendim özetle mekân fena değil, idare eder. Yazılanlara anlatılanlara inanıp beklentiyi yüksek tutmadan giderseniz şahane bir yer. Benim gibi memleketin ikinci italyan restoranı seçilen çok pahalı bir yere gittiğinizi düşünürseniz “Haddiiii len” der kalkarsınız. Kapıdan girerken rezervasyonunuz var mıydı denilmesi her zamanki gibi sinir etti elbette beni. Yahu bu restoranları gerçekten anlamıyorum ben hadi hafta sonu bazılarına hak veririmde Pazartesi akşamı neyin rezervasyonu. Hem rezervasyonum olsa ben söylemez miyim sana :)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir