HÜKÜMETİN HALT ETMESİYMİŞ…

Yasak
Yasak
Yasak
Yasak

Kaliteli ve ucuz Türk şarabı isterim ben diye isyan etmiştim ama büyük cahillik yapmışım. Şarap üreticilerinin bir suçu günahı yokmuş. Pırlantadan bile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) almayan zihniyet tutmuş şaraptan ÖTV alıyor. Şarap üreticilerinin affına sığınıyor ve tüm şarap harcamalarımı Türk şarapçılığına aktarıyorum :)

Yıllarca rakı içtikten sonra şarap meraklısı olunca algı değişiyor elbette :) eskiden ne güzeldi. Yeni rakı vardı, yanında meze ne yapacağız derdi vardı. Şimdi öylemi efendim. Hangi rakıyı içeceğimiz bile büyük sorunken iş şaraba gelince iyice maymun oluyoruz :)

Lafı uzatmadan, Türk şarap üreticilerine verdim veriştirdim şu yazımda ama işin aslını
bilmeden atmış tutmuşuz. Dora Şarapçılıktan Alaattin Bey ile yemek yerken açtım konuyu. Nedir bu işin sırrı diye, neler anlattı neler. Kısa yoldan durumu özetlemem gerekirse sevgili başbakanımız Tayyibin damadı, oğlu veya yakın bir akrabası şarapçılığa bulaşırsa Türk şarapçılığının önü açılır. Eskiden şaraba ödediğimiz ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) %108 civarındaymış. Sonra şarapçılar bir araya gelmiş, çıkmışlar Unakıtana, bak güzel insan, durum böyleyken böyle demişler. Bir şekilde bu vergiyi yarıya indirtmişler. Yani şu anda içmekte olduğum şaraba ödediğim ÖTV %63.3. Bu nasıl bir ayrımcılıktır anlamış değilim. En lüksünden araba alsam veya pırlanta alsam bu kadar ödemiyorum. Şarap içip dinden çıkmayayım diye vergi ile dine davet ediliyor olmayayım :) Mahalle baskısı öpsün sizi, bunun adı ne peki? Vergi baskısı. Bu durumu protesto eden bir site kurup gönlümüzden geldiğince verip veriştirmek gerek hükümete. Belki seçim meydanlarında vaat olarak şarap vergisini kaldırmayı taahhüt eden liderler çıkar :)

Şimdi ne yapıyoruz? Yerli malı yurdun malı olayına geri dönüyoruz :) Türk üzümlerinden yapılan şarapları tercih ediyor ve ettiriyoruz. Üstelik daha bir kaç gün önce katıldığım altı bölge altı üzüm tadımında en beğendiğim kırımız şarap yine bir Türk üzümünden çıktı. Aslanlar gibi içtim Boğazkeremi :) yani nasıl anlatsam… Hemen yan kadehte bilmem ne üzümlerinden yapılıp meşe fıçılardan bekletilmiş yaklaşık 10 yaşında bir şarap daha vardı. Bizim Kavaklıderenin Boğazkeresini ayıla bayıla içtim. Üstelik arsızlık bile ettim :) Şu yazımda ettiğim densizlikler ve arsızlıklar silsilesini anlattım :)

Türk Üzümü, Türk Şarabı, Türk Mutfağı :) vergisi neyse öder içerim ben :)

2 yorum

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir