YERÇEKİMİNE UYGUN AKIŞLI ŞARAPHANE NEDİR?

Örnek bir şaraphane...
Örnek bir şaraphane...
Örnek bir şaraphane...

Tek cümle ile özetlemek gerekirse:

Üzümün, şaraba dönüşme evresinde kat ettiği yolları, yüksek bir yerden aşağıya doğru tamamen yerçekimi gücü ile almasıdır.

Efenim? :)

Anlatırım elbette detaylıca. Şahsen ben şarap üretecek olsam böyle üretirim. İleride üretim işine girerde yerçekimli bir şaraphane kuramazsam bilin ki param yetmemiştir veya butik şarap üretmek istemiyorum, piyasayı ele geçireceğim diye para hırsı gözümü bürümüştür :)
Düşük hacimde üretim için tercih edilen bir yöntem zira üretim hacmi arttıkça daha gelişmiş teknolojilerin devreye girmesi gerekiyor. Kısaca yerçekimli üretimi büyük üretici kullanmıyor, küçüklerin ise çoğu zaman bütçesi yetmiyor. Memleketteki ilk yerçekimini takip eden üretim tesisi, hayranı olduğum Büyülübağ Şarapcılık tarafından kurulmuş. Hikayesini ve detaylarını sanal alem sahifelerinden okuyabilirsiniz: http://www.buyulubag.com

Şu sistemi daha anlaşılır bir şekilde izah etmeye çalışayım. Üzümler bağlardan toplandıktan sonra üretim başlamıştır ve acilen şaraphaneye ulaştırılırlar. Şayet yerçekimini takip eden bir üretim süreciniz yoksa bu üzümleri ve üzüm sularını tüm aşamalarda pompalar yardımı ile aktarırsınız ve teknolojinin el attığı bir çok iş gibi bu aktarmanın da tartışılan yararları ve zararları vardır. Bizi ilgilendiren zararları :) Sorunun kaynağı çok basit. Pompalar çekirdekleri ve üzüm saplarının da ezilmesine ve lezzetin bozulmasına sebep olurlar. Madem şarabın kokusu, rengi, lezzeti çok mühim o zaman dikkat etmek gerek. Elbette bunu İdol veya Kayra gibi tonlarca üretim yapan firmalardan bekleyemeyiz. Peki efendi, senin bu yere göğe koyamadığın yöntem ile nasıl oluyor bu işler diyorsan aşağıdaki görselle bir göz atmanda fayda var.

Yerçekimine uyumlu akışlı çok katli şaraphane
Yerçekimine uyumlu akışlı çok katli şaraphane

Sadece dört katlı mı olurmuş deme :) Paran varsa beş katlısını yap, benim bir itirazım olmaz :)
Buyurun başka bir örnek:

Kat kat üretim, kaç kat istersen :)
Kat kat üretim, kaç kat istersen :)

Şimdi gelelim yurdumuzda yerçekimi ile üretimin esbab-ı mucizelerine yani Büyülübağ Şaraplarına :)

Adakarası
Adakarası ~ Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon ~ Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Sauvignon Reserve
Sultaniye
Chardonnay

Metro marketlerde bulunuyor. Koşun alın :) Yeri gelmişken Büyülübağ sayesinde kavuştuğumuz büyülü şaraplar için emeği geçenlere teşekkür edelim. Adakarası ile harikalar yaratmalarını dileyelim :)

Bu arada şiddetle kafama takılan bir soru var. Bizim memlekette bunca yıldır neden kimse bu yöntemi kullanmadı? Tamam, kuruluş maliyeti yükseliyor lakin şarap üretimine her yatırım yapanında bütçesi yetmiyor olamaz değil mi? Bilen varsa anlatsa dinlesek ne güzel olur :)

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir