ŞARAP TADIMI VE BEYAZ PEYNİR

Doğruluk Beyaz Peynir
Doğruluk Beyaz Peynir
Doğruluk Beyaz Peynir
Doğruluk Beyaz Peynir

Benim gibi şarap meraklısı olmayan arkadaşların alaylarına alışmış durumdayım. Ben de onlarla birlikte şarap ve sevenleri ile dalga geçip sırıtıyorum. Üstelik bizzat yaşadığım şarap maceralarına kahkahalar ile gülüyoruz. Elbette bu neşeli sohbetlere her daim bir şarap eşlik ediyor. Her şarabın aynı olduğunu düşünen arkadaşlar beğendiğim şişeyi olduğu gibi bana bırakıyor. Nasıl bir keyif anlatamam. Ne yazık ki sık görüştüğüm dostlar da şaraptan ziyadesi ile anladığı için bu durum fazla yaşanmıyor. Yurt dışından eli boş gelmeyenleri de unutmamak gerek. Şaraba olan ilgimin bu denli sevilmesi de ayrı bir keyif. Şarap tadımını kendimce anlatmaya başlamadan başka konulara girmiş olmamı mazur göreceğini düşünüyorum.

Tamam, kabul ediyorum şarap tadımını benden öğrenecek değilsin. Şayet üreticiler bu günahı işlediğini duyarsa hiç hoş olmaz. Fakat mutlaka paylaşmak istediğim bazı sırlar var :) İnan bana tam şu anda kendimi muteber bir medya yazarı gibi hissettim. Paylaşacak sırlar var safsatası ile merak uyandırma ucuzluğuna kaçtığım için affınıza sığınıyorum :)

Bir itiraf ile başlayalım konumuza. Yıllar evvel tüm şarapların aynı olduğunu düşünürdüm. Şarap, sadece şaraptı. Alkole uzun süre ara verip açılışı şarap ile yapınca durum biraz değişti. Yılların verdiği özlem mi yoksa şarabın güzelliğinden mi bilmem tam anlamı ile tadı damağımda kaldı. İlerleyen günlerde rakı, bira, viski, tekila gibi eski dostlar ziyaret edildi. Yine de o şaraptan alının keyife rastlanmadı.

Efenim girişi yaptık. Devamı gelecek. Bilmeniz gereken önemli konulara değinilecek. Şimdilik bilmeniz gereken tek şey beyaz peynir tadabilen birinin şarap tadabileceği. Fiziksel bir engeli olmayan her insan şaraptan anlar ve tadım yapabilir.

Biraz meze ve bir kadeh şarap alıp geliyorum. Devam edeceğiz.

1 yorum

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir