MIGRİ (MIĞRI)

Mıgri, kuzu gibi maşallah : )
Mıgri, kuzu gibi maşallah : )
Mıgri, kuzu gibi maşallah : )
Mıgri, kuzu gibi maşallah : )

Çirkin balıklar da sakatat gibi kıymete binmeye başladı. Densiz lezzet düşkünleri tadımı kaçırmaya devam ediyor. Tezgâhta iskorpit görüyorum lakin üzerinde fiyat etiketi bulunmuyor. Tabir caizse fiyatı ‘tuttuğumuzu öpelim’ olarak belirlenmiş. Balık pazarlarında fiyat etiketi olmayan bir mahlukat görürseniz pazarlıkta sınır tanımayın : ) Hayatında deniz görmemiş lakin her balığa tarifi olan bir tezgâhın başında olduğunuza uyanırsanız muhatap dahi olmayın.

Efenim özetle adam olun, sakatata ve çirkin balığa saçma sapan paralar vermeyi bırakın. Tüm keyfimi bozuyorsunuz. Bir porsiyon uykuluğa 14 lira verir olduk çocuğum. Bak yapma böyle şeyler. Hadi sakatat ve çirkin balık keyfimi bozdun. Bari şu mekânlarda hesap öderken dikkatli olun evladım. Bu ney len!

Tamam, artistik yapma bana, indir elini kolunu. Mıgri. Bu arada doğru yazımı Mıgri olarak güzide kurumumuzca onanmıştır. Aksini iddia edenlerin bizzat kendilerine başvurması ricası ile devam edelim. Mıgri.

Güzel balıktır, sempatik şirin bir yüzü vardır. Müren gördüğünü sanan şaşkın su ördeklerine mankenlik yapar. Mıgri mülayimdir. Müren gibi avcıya korku salmaz. Sofraya yakışır, mangala uyum sağlar. Saç kavurması, tereyağlı güveci evla olur. Kilosuna 5-6 liradan fazla verilmez. Hele bu seneki Lüfer bolluğunu düşünürsek asla. Önce lüferden nasibini al, sonra böylesi lezzetlere yüksel.

Hadi sana tarifini de vereyim. Evvela Mıgrinin büyüğünü alacaksın. İşlevi değil boyu ve kilosu önemli. Şöyle en az bir metre ve 7-8 kilo üzeri bir tombul evla olur. Küçüğü için çok işçilik yapman gerekir lakin büyüğü zahmetsizdir. Aşağıdaki fotoğraflardan Mıgri nasıl şişlenir takip edebilirsin. Biraz kekik, bol zeytinyağı ile direk mangala atılabilir. Balığın bahsettiğim gibi büyükse sadece yağlayıp şişe dahi dizmeden direk mangala alabilirsin. Şöyle genel bir tarif vereyim sen oradan yürü. Görünüşüne aldırma yağsız balıktır zira hareketli bir deniz canavarı. Isırdığında pervane gibi döner ve tuttuğunu koparır. Dolayısı ile fit bir vücuda sahip, yağ oranı düşük. Bunca şeyi neden anlattım? Yağ sürmeden pişirmemen gerektiğine uyan diye. Zeytinyağı ile tercih ederim, tereyağı ile güvecine bayılırım. Baharatın yakıştığını düşünürüm. Kırmızı biber olsun, biberiye olsun efenime söyleyeyim sarımsak, kekik olsun hep eşlik eder. Kırmızı şarap ile de gider, beyaz şarap ile de lüpletilir. Rakının kadim dostudur. Sarımsaklı, bol tereyağlı güvecine bir yetmişlik düşer bayılır. O derece yani : )

Hadi bakalım, bugün bu kadar yeter. Mıgrimiz bol. İlerleyen günlerde detaylı tarifleri yazarım. Bulduğunda ne edeceğini şaşırmazsın. Beni bak! Çok para vermeyin şu balığa yahu. Sosyetik balık eyleyeceksiniz. Her gördüğümde çınlatacağım kulaklarınızı : )

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir