IZGARA PALAMUT, KAVUN VE DLC NARINCE 2008

DLC Narince 2008
DLC Narince 2008

Havalar malum, bir yağmur bir sıcak derken kırmızı şaraplı günlere az kaldı. Bu yaz bol pembe ve beyaz tükettik ama uzunca bir süre yazmaya ara verince tadılan güzide şarapları da sizlerle paylaşamadım. En azından bu ara içilenleri paylaşayım istedim. Palamutlar tezgâhlarda yerini almışken sofraya misafir etmemek olmaz. Biraz salata ile şaraba da şahane eşlik eder. Gönlümden Chardonnay geçti ama elde Narince varken prim vermedim kendisine. Sonuçta Narince ile aramızdaki hukuk farklı. Narince olsun sirke olsun :) Ben bununla içilmem dese de keyifle içerim. Bizim Narince ileride dünya çapında bilinen bir üzüm olacak. Ben de buraya yazmıştım diye densizlik etmeye devam edeceğim. Konu Narince olunca beğendiklerimi sayma ihtiyacı hissettim. Diren Dörtnal Selection bence en güzeli :) Memlekete gelip şaraplara puan veren aksakallılara göre Vinkara Doruk Narince en şahanesi. Aslında Narince içecekseniz özellikle Diren ve Turasan konusunda ısrarcı olun. Vinkara ürünlerine raflarda rastlama şansınız düşük ama sanal âlemin güzel esnafları imdadınıza yetişiyor. Bugün bana eşlik eden Narince ise DLC etiketi taşıyor. Şaraba geçmeden bunca safsatayı da ancak ben yazabilirim :) Doluca nasıl oldu da DLC oldu anlamış değilim. Durun neler oluyor demeye kalmadan Melen de tuttu MLN oluverdi. El insaf demek gerek. Bir dur ağırlığınca bir otur. Uzatmadan devam edeyim. Evet, gelelim DLC Narinceye. Narince gibi güçlü bir üzüm işin içine girince kötü şarapla karşılaşma şansımız çok düşük. Narince ile kötü şarap yapan varsa köteği hak etmiştir. DLC yani Doluca son zamanlarda keyifle içtiğim ürünler çıkardı. Grenache ile yakaladığı başarıyı yerli üzümlerde sürdürmesini bekliyoruz elbette. Belirtmem gerek henüz seriden burun kıvırdığım bir şişe çıkmadı. Üstelik Kalecik Karası ile de ayrı bir yer ettiler gönlümde. Memlekette Tokat bölgesinde yetişen nadide üzümümüz Narince ile de harikalar yaratmışlar. Umarım bizim uyanıklar bazı üzümlerimize yaptığı gibi Narinceyi de yerinden yurdundan edip fizan bağlarında üretmeye kalkmazlar. Narince gönlümün bir başka sultanı olan Sultaniyeden daha mukavemetli. Bu önemli bir fark zira beyaz şaraplar nadiren yıllanmaya elverişli oluyor. Narince ile uzun soluklu bir deneyim yaşayabiliriz. Yıllar geçtikçe gençliğinde hoş kokuların yerini alacak bukeler ile karşılaşabiliriz ki bu hem yeni dünya hem eski dünya şarapçılığında pek önem verilen bir husus. Benim için pek bir anlamı bulunmuyor zira Narince bulursam ince eleyip sık dokuyacak değilim. Şayet bir iki şişe yıllandırmak gibi bir niyetiniz varsa aman DLC serisini mahzene indirmeyin. Laf aramızda zaten bu bilgiyi bu satırlarda okuyorsan senin mahzenin de yoktur. Sadece yıllandırma ile ilgili güzel hayallerin vardır :) Utanma utanma benim de mahzenim yok, bırak mahzeni şarap dolabı bile olmayan bir şarap meraklısıyım. Acınacak haldeyiz üstadım :)
Konuyu dağıtmakta üstüme yok azizim :) Özetlemek gerekirse Narince içelim, içirelim, sevelim, sevdirelim. İleride dünyaya nam salacağını unutmayalım. DLC gibi Narince örneklerini vakitlice tüketelim. Palamut ızgara ile Narince uyumlu olur mu sorusunun cevabını uzaklarda aramayalım. Bir akşam güzel bir Narince açalım, tezgâhtan bir Palamuta kalk gidelim diyelim ve kendi damağımıza soralım. Rakı gibi bir nefaseti tüketen toplumun fertleri olarak Narince neden kavun ile gitmesin diyelim. Balık ve salatayı afiyetle yok etmenin akabinde kavuna yer açalım. Narincenin keyfini çıkartalım. Bir cümle ile yazıya noktayı koyalım: Narincem narincem benim, seni ben pek çok pek çok severim… Afiyetle efenim :) 

1 yorum

  1. insanın canı palamut çeker diyeceğim ama karar veremdedim yanına da DLC narince mi olsun die? yoksa olmayan şarap mahzenine mi yansam yoksa hiç olmamış şarap dolabına mı? :))

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir